~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................................................................Η2O // science ...άνθρωπος, επιστήμες, έρευνα,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...
Νίκος Μπελογιάννης




Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μαθήματα αστρονομίας εξ αποστάσεως για μαθητές

earth-and-space.jpg

Dreamstime
Αρχίζουν για τρίτη χρονιά τα μαθήματα της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως», από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα τον Βόλο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λειτουργήσουν τρεις τάξεις, με τα μαθήματα να γίνονται δυσκολότερα προοδευτικά. Στην 1η τάξη θα διδαχθεί το ηλιακό μας σύστημα, στη 2η τάξη οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, τα τηλεσκόπια και η ουράνια σφαίρα και στην 3η τάξη η διαστημική και οι νέες θεωρίες και ανακαλύψεις.
Οι εγγραφές γίνονται ολόκληρο τον Ιανουάριο μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας www.astronomos.gr αμέσως αποστέλλεται προς του μαθητές το αντίστοιχο διδακτικό βιβλίο, που είναι διαφορετικό για κάθε τάξη.
Τα μαθήματα αρχίζουν τον Φεβρουάριο και τελειώνουν το Μάιο, είναι δε βιντεοσκοπημένα και μπορούν να τα δουν οι μαθητές μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Εταιρείας με τον κωδικό τους, που θα πάρουν μόλις εγγραφούν.
Στη Σχολή μπορούν να εγγραφούν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ γίνονται δεκτοί και ενήλικες, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα αστρονομίας.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές υποβάλλονται και σε διαγωνίσματα αξιολόγησης, με τη βαθμολογία των οποίων τους απονέμεται στο τέλος της χρονιάς, τον Ιούνιο, ο αντίστοιχος τίτλος σπουδών, ενώ στους τελειοφοίτους το απολυτήριό τους.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα της Εταιρείας, από τα τηλέφωνα: 24.210-46.253 και 24.210-51.061, το φαξ: 24.210-51.061, και το e-mail: -volos@astronomos.gr
________
από την: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου